Regionalni gastronomski festival „CHALLENGE REKONSTRUKCIJA 2.0“
Ovo drugo po redu elitno takmičenje u rekonstrukciji i modernizaciji tradicionalnih jela, u kojem učestvuju najbolji kuvari iz Srbije i regiona, održaće se 17. maja 2025. godine u jednom od najurbanijih i najmodernijih event prostora u Srbiji, MOKRIN HOUSE u Mokrinu.
Tema majskog čelendža je rekonstrukcija tradicionalnog jela na mnogim nedeljnim trpezama, Rinflajša, a prijave su već u toku. Stručni žiri objaviće troje finalista koji će u Mokrinu pokazati svoje umeće u kuvanju i prezentaciji. Sadržaj festivala smo proširili i sa dva stručna panela u kojima će, sigurni smo, posetioci uživati, kako oni iz branše, tako i ljubitelji dobre i kvalitetne hrane.
Učesnici ovog događaja su brojni najuspešniji gastro profesionalci iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona, poput najprepoznatljivijih vrhunskih šefova: Toma Gretića (superstar voditelja emisije Hell’s Kitchen), Marka Đerića (šefa kuhinje restorana Langouste i dobitnika Mišelinove zvezdice) Davida Šumunića (šefa kuhinje Hotela Square Nine), Vanje Puškara (osnivača i vlasnika New Balkan Cuisine), Anđele Risimić (vlasnice restorana Salon 5.a), Nikole Šorka (predstavnika Srbije na prestižnom San Pellegrino Young Chef Competition) i mnogih drugih. U finalu ovog gastro izazova takmičiće se troje vrhunskih kuvara koje je izabrao stručni žiri, a završnoj manifestaciji prisustvovaće veliki broj gostiju iz različitih poslovnih sektora: gastro i HoReCa, vinski i turistički, IT i drugih biznis sistema.
KAKO JE BILO NA PRVOJ CHALLENGE REKONSTRUKCIJI/SARMA?
Više od 30 prijavljenih takmičara ● 5 finalista ● Blizu 300 posetilaca po pozivu ● Veliki domet i interakcija na društvenim mrežama ● Više od 10 sponzora događaja ● Odlične povratne reakcije publike i sponzora ● 8 tamburaša ● Puno dobre hrane ● Još više dobrog pića ● Bezbroj osmeha
A kako je o svemu pisao časopis VINO I FINO...
I JUTARNJI LIST...
I kako je sve doživeo PAQITO!